Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Roma kulturális központ épül a
  2011-02-08 18:48:47, kedd
 
  Roma kulturális központ épül a devecserieknek szánt adományból

barikad.hu
2011, február 8 - 12:09


Hétről hétre újabb és újabb elképesztő ötletek látnak napvilágot a Kármentő Alapban összegyűlt összegek felhasználásával és a katasztrófa sújtotta terület helyreállításával, fejlesztésével kapcsolatban.
Cikk Front kép - 280x185:

Ferenczi GáborFerenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője, a vörösiszap katasztrófa kiváltó okait vizsgáló bizottság tagja sajtótájékoztatóján elmondta: közvetlenül az iszapkatasztrófát követő időszakot kapkodás és fejetlenség jellemezte, most pedig hétről hétre újabb és újabb elképesztő ötletek látnak napvilágot a Kármentő Alapban összegyűlt összegek felhasználásával és a katasztrófa sújtotta terület helyreállításával, fejlesztésével kapcsolatban.

A radikális politikus megrökönyödéssel értesült arról, hogy a Magyar Kármentő Alapba befolyt közel 1,8 milliárd forintból zárolt 1,2 milliárd forintot nem közvetlenül a károsultakra kívánja fordítani a kormány által létrehozott Kármentő Bizottság. Hozzátette: a Veszprém Megyei Napló értesülése szerint február 2-án ismertette Orbán Viktor a kormány döntését a testülettel, miszerint a lakosság kárait az állam és a humanitárius szervezetek pótolják. Lasztovicza Jenő, aki a megyei közgyűlés és a Kármentő Bizottság elnöke is, azt nyilatkozta, hogy a Kármentő Alapba összegyűlt összeget a lakosság hosszú távú, közösségi céljaira használják fel.

Ferenczi Gábor kiemelte: a legújabb terv azonban meghaladja minden egészséges gondolkodású ember képzeletét, ugyanis a közvilágítás és a település fejlesztésére szánják a pénzt, valamint egy roma kulturális központ felépítésére. A jó szándékú adományozók a kormány felhívásának értelmében közvetlenül a károsult családok javára és a helyreállítási munkákra ajánlottak fel pénzüket. Véleményünk szerint az előbb felsoroltak kormányzati, önkormányzati feladatok lennének, az emberek adományait arra a célra kell felhasználni, amire felajánlották azokat.

Aranyiszap a szép kis házra...

A bizottsági tag elmondta: a helyi roma lakosság - akik egyébként vajmi keveset tettek hozzá az ország, és a helyi közösség épüléséhez, s több esetben vissza is éltek az adományokkal - méltánytalanul jól jár a kártérítési összegekkel, amelyek sérült ingatlanjaik valós piaci értékének sokszor többszörösét teszik ki. Azon túl, hogy a cigány károsultak igazságtalanul magas arányban részesültek a területre érkező adományokból - most közvetetten megkapják a Kármentő Alapba érkező adományok aránytalanul nagy részét is. Így már érthető, hogy a helyi romák miért nevezik aranyiszapnak az október 4-ei katasztrófa során a területet elöntő mérgező, maró anyagot.

Mindeközben a pofátlanul magas, 25.000 Ft+Áfa óradíjért dolgozó ügyvédi munkacsoport szándékosan, önérdekből húzza az időt, hiszen november óta több mint 200 millió forintot vettek fel. A politikus hangsúlyozta: a tisztességes emberek pedig hónapok óta várják az ingatlanjaikért jogosan követelt reális kártérítést.

Ferenczi Gábor megjegyezte: a múlt héten személyesen beszélt Toldi Tamás Devecser fideszes polgármesterével, hogy segítsenek az egyik devecseri károsult édesanyjának temetésében, hiszen a család minden vagyonát elsodorta az ár. A politikus olyan információkat kapott a károsult hölgytől, miszerint forráshiányokra hivatkozva sem a devecseri önkormányzat, sem a Kármentő Bizottság nem segít a temetés anyagi részében. Pedig ez volna a Kármentő Alap valódi célja.

A vörösiszap katasztrófa okait vizsgáló bizottsági tag kiemelte: kíváncsi lenne, hogy amennyiben az emberek előre tudták volna az adománynak szánt forintjaik sorsát, akkor is ekkora összeg gyűlt volna-e össze a Magyar Kármentő Alapba.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: egy másik tény, hogy a terület mezőgazdasági rekultivációját energianövényekkel tervezik. A helyiek elmondása szerint integrált rendszerben kell dolgozni, melyet egy központi szervnek kell összefogni, kvázi Tsz-t kell alakítani, amibe be kell vinni a földeket. 15.000 hektáros terület szükséges minimum ahhoz, hogy egy pellet üzem gazdaságosan működni tudjon. Ferenczi Gábor hangsúlyozta: a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálja - amellett- hogy már-már Európa szeméttelepeként működik hazánk, most még Európa éléskamrájából Európa szalmakazlává is avanzsálunk. A nemzeti radikális párt arra kérik az illetékeseket, hogy megfelelően mérjék fel a területet, és csak ott termesszenek energianövényeket, ahol ez a szennyezés méreténél fogva elkerülhetetlen. A művelhető területeket hagyják meg a klasszikus mezőgazdaság számára.

A politikus megjegyezte: egy szakembertől tudja, hogy a területre négyzetméterenként fél kiló dudaritot szórnak, amely művelet eddig mintegy 170 millió forintot emésztett fel. Ugyanez a szakember azonban közölte azt is, hogy ez az anyag teljesen alkalmatlan arra, hogy a különböző szennyező anyagokat érdemben megkösse. A területen dolgozó munkagépek pedig a talajt összetömítve több kárt okoznak, mint hasznot. Kiemelte: Nagyon úgy tűnik, hogy a hangsúly a mennyiségi és nem a minőségi munkavégzésen van, azaz, csakúgy, mint az ügyvédi munkacsoport esetén a kiszámlázható munkaórák számának növelése és az időhúzás a cél.

Ferenczi Gábor végül elmondta: vannak családok, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak, vagy nem akarnak a Devecserben felajánlott lakóparki ingatlanokban élni, nekik decemberben megígérték, hogy máshol építkezhetnek. A jelen állás szerint azonban erre nincs lehetőségük, ezért Orbán Viktor Miniszterelnök Úrtól kérnek segítséget, bízva abban, hogy a kormány egyetlen károsultat sem hagy cserben. A Jobbik minden segítséget megad a jövőben is a károsultaknak, s követeli, hogy teljes körűen kárpótolják az önhibájukon kívül kárt szenvedett embereket.

barikad.hu

http://barikad.hu/roma_kultur%C3%A1lis_k%C3%B6zpont_%C3%A9p%C3%BCl_devecserieknek _sz%C3%A1nt_adom%C3%A1nyb%C3%B3l-20110208
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felhasználásával, polgármesterével, megrökönyödéssel, szeméttelepeként, elkerülhetetlen, rekultivációját, magyarországért, ingatlanjaikért, forráshiányokra, helyreállítási, fejlesztésével, devecserieknek, méltánytalanul, éléskamrájából, igazságtalanul, miniszterelnök, országgyűlési, mezőgazdasági, építkezhetnek, információkat, illetékeseket, szalmakazlává, felajánlották, fejlesztésére, kiszámlázható, munkavégzésen, aranyiszapnak, ingatlanokban, önkormányzati, gáborferenczi, károsultaknak, felhasználni, szakembertől, munkacsoport, hangsúlyozta, gazdaságosan, devecserieknek szánt, katasztrófa sújtotta, vörösiszap katasztrófa, iszapkatasztrófát követő, radikális politikus, károsultakra kívánja, kormány által, kormány döntését, lakosság kárait, humanitárius szervezetek, megyei közgyűlés, lakosság hosszú, legújabb terv, település fejlesztésére, roma kulturális, kormány felhívásának, Kármentő Alapban, Cikk Front, Ferenczi GáborFerenczi Gábor, Magyar Kármentő Alapba, Kármentő Bizottság, Veszprém Megyei Napló, Orbán Viktor, Lasztovicza Jenő, Kármentő Alapba, Ferenczi Gábor, Toldi Tamás Devecser, Kármentő Alap, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Orbán Viktor Miniszterelnök Úrtól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Gábor Dénes gondolata  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Emlék  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Az udvariasság alapja: önismer...  Kellemes esti időtöltést  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A fák lelke  Bella István: Zsoltár  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Búzaszentelés  Ünnepelj csak  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ünnepelj csak  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Alvó cica  Az idő elsodorja létezésünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
devecserieknek szánt, katasztrófa sújtotta, vörösiszap katasztrófa, iszapkatasztrófát követő, radikális politikus, károsultakra kívánja, kormány által, kormány döntését, lakosság kárait, humanitárius szervezetek, megyei közgyűlés, lakosság hosszú, legújabb terv, település fejlesztésére, roma kulturális, kormány felhívásának, károsult családok, helyreállítási munkákra, előbb felsoroltak, emberek adományait, célra kell, helyi roma, helyi közösség, kártérítési összegekkel, cigány károsultak, területre érkező, helyi romák, október 4-ei, területet elöntő, pofátlanul magas, politikus hangsúlyozta, tisztességes emberek, ingatlanjaikért jogosan, múlt héten, egyik devecseri, család minden, politikus olyan, károsult hölgytől, devecseri önkormányzat, temetés anyagi, emberek előre, adománynak szánt, másik tény, terület mezőgazdasági, helyiek elmondása, központi szervnek, pellet üzem, nemzeti radikális, szennyezés méreténél, művelhető területeket, klasszikus mezőgazdaság, politikus megjegyezte, szakembertől tudja, szakember azonban, anyag teljesen, különböző szennyező, területen dolgozó, talajt összetömítve, minőségi munkavégzésen, ügyvédi munkacsoport, kiszámlázható munkaórák, jelen állás, kormány egyetlen, önhibájukon kívül, felhasználásával, polgármesterével, megrökönyödéssel, szeméttelepeként, elkerülhetetlen, rekultivációját, magyarországért, ingatlanjaikért, forráshiányokra, helyreállítási, fejlesztésével, devecserieknek, méltánytalanul, éléskamrájából, igazságtalanul, miniszterelnök, országgyűlési, mezőgazdasági, építkezhetnek, információkat, illetékeseket, szalmakazlává, felajánlották, fejlesztésére, kiszámlázható, munkavégzésen, aranyiszapnak, ingatlanokban, önkormányzati, gáborferenczi, károsultaknak, felhasználni, szakembertől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.